Patates Püreli Çanak Köfte

Patates Püreli Çanak Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 avuç dolusu ekmek içi (köfte toparlayana kadar ekleyebilirsiniz)
  • 5-6 kol doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Püresi için:

  • 2 adet orta uzunluk patates(ince doğranmış)
  • Az ölçü su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi

Patates Püreli Çanak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kabın içerisine köfte materyallerini alıp, uygunca yoğuralım. Köfte kıvamı cıvık olursa katılaşana kadar ekmek içi ekleyebilirsiniz.
  2. Küçük bir borcamın içerisine, köftelerden kesim modül alıp, çanak formunu verelim. Evvelden ısıtılmış 200° lik fırında pişirelim.
  3. Köfteler pişerken püre imaline başlayalım. Tencereye az bir ölçü su ekleyelim. Akabinde patates ve tuzu ekleyelim.
  4. Patatesler yumuşayınca ezelim. Tereyağını ve sütünü ekleyelim. Püre kıvamına gelince kenara alalım.
  5. Salçalı sos imaline geçelim. 1,5 su bardağı kaynamış suyun içine 1 yemek kaşığı salça ekleyelim. Salça eriyene kadar karıştıralım. Yaklaşık 10 dk kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
  6. Köfteler pişince, yaptığımız püreyi köftelerin üzerine bölüştürelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi koyalım. Kaynattığımız sosu da borcamın içerisine dökelim. Yemeği tekrar fırınlayalım.
  7. Kaşarların üzeri kızarana kadar fırında tutalım vee hazır. Çok pratik ve lezzetli bir tanım kesinlikle deneyiniz.

Patates Püreli Çanak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hünkar Beğendi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu Kahvaltı Tabağı
Mide Şişirmeyen Menü Tabağı
Kıymalı Kremalı Makarna
Mantarlı Tavuklu Makarna (Hiç Düşünmeden Deneyin)
Bamya Çorbası (Konya Usulü)
Yağsız Unsuz Şekersiz Kakaolu Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |