Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet için su ile şekeri hazırlayın ,şerbet kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edin.
  2. Yumurta ile şekeri yeterlice çırpın.
  3. Yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip çırpın.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
  5. Yağladığımız fırın tepsisine dökün çırpılan harcı ve fırında 180 dercede altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
  6. İlk sıcağı çıkınca kekin kesip üzerine şerbeti ek edin. Afiyet olsun 🤍.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Fit Pasta
Islak İrmik Helvası
Ispanaklı Graten
Yazların Vazgeçilmezi Karpuzlu Smoothie
Şeker Hamurlu Pasta
Mis Kokulu Pamuk Kek
Hdabla | © 2025 |