Ispanaklı Graten

Ispanaklı Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet küçük soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 450 gram ıspanak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 100 ml krema
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peynir

Ispanaklı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp bir tencereye alıyoruz.
  2. Daha sonrasında patateslerimizi doğrayıp soğanlarla birlikte diriliğini kaybedene kadar soteliyoruz.
  3. Havuçları ben rendelemeyi tercih ettim isterseniz şerit halinde de doğrayabilirsiniz.
  4. Kapya biber ve rendelenmiş havucu da ekliyoruz.
  5. Daha sonrasında ıspanağı ekliyoruz.
  6. Unu ekleyip biraz kavuruyoruz.
  7. En son sütü, kremayı ve baharatları ekleyip bir iki dakika pişirdikten sonra alıyoruz ocaktan.
  8. Karışımı borcama döküyoruz ve üzerine kaşar peyniri serpiyoruz.
  9. Kaşar peyniri kızarana kadar 180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun 💌.

Ispanaklı Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yumuşacık Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç (Yumurtalı)
Güllaç
Yoğurtlu Aysberg Salatası
Portakallı Kahveli Smothie
Çilekli Kurabiye
Fırında Somon
Hdabla | © 2025 |