Mis Kokulu Pamuk Kek

Mis Kokulu Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un (kontrollü)
  • 5 yemek kaşığı unlanmış kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata beyaz, bitter

Mis Kokulu Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik olarak şeker ile yumurtayı çırpalım.
  2. Daha sonra yağ yoğurt sütü ekleyip devam edelim.
  3. Un kabartma tozu vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Portakal ve limon kabuğunu içine rendeleyelim.
  5. Kuru üzümleri de ekleyip kaşık yardımı ile karıştıralım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  7. Fırının ağzını hiç açmayalım.
  8. Üzeri kızarınca kürdan testi yaparsınız. Afiyet olsun.

Mis Kokulu Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arnavut Ciğeri
Sürtlü İrmik Tatlısı (Cup)
Çikolatalı Çilekler
Hurmalı Fit Çikolata
Bear Pancake
Pandispanya
Hdabla | © 2025 |