Katmer

Katmer Tanımı İçin Malzemeler

8 adet katmer için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 -5 su bardağı un

İçine sürmek için:

  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı

Pişerken üzerine sürmek için;

  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba su ,süt, yağ ,kabartma tozu ,tuz ve unu ekleyip hamuru yoğurun ve 10 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru 8 eşit modüle bölüp beze yapın, üzerini kapatıp daha hoş açılması için 5dakika dinlendirin.
  3. Dinlenen bezeleri açabildiğiniz kadar açın içine eritilmiş tereyağı sürüp iki tarafını katlayıp tam ortasından kesin katlayın başka bezeleride tıpkı formda yağlayıp katlayın.
  4. Fırın tepsisine alıp üzerini kapatın, 1 saat dolapta dinlendirin .
  5. Dinlenen hamurları kare halinde açın ısıtılmış tavada biraz üzerini yağlayıp artlı önlü kızarana kadar pişirin afiyet olsun🌸🩷🥟🍽️

Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Omlet
Bayram Kurabiyesi (Gaziantep)
Tahinli Çörek
Zeytinyağlı Peynir Dolgulu Biber
Karamelize Şerbetli Revani
Çikolatalı Köpük Soslu Dondurma
Hdabla | © 2025 |