Sosunda Pişen Mantı
Sosunda Pişen Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Karabiber
- Nane
- 1 litre kaynamış su
Üzeri için :
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Sosunda Pişen Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tencereye alıp kokusu çıkana kadar eritiyoruz ,üzerine birazda sıvı yağ koyuyoruz.
- Daha sonra salçayı koyup biraz kavurup, üzerine baharat ve naneyi ekliyoruz.
- Kavrulmuş olan sosumuzun üzerine mantımızı koyup bir hoş karıştırıyoruz.
- Daha sonra kaynamış suyumuzu üzerine döküyoruz. Daha sonra tuz ek ediyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişirdiğimiz mantıyı servis kabına alıp hazırlamış olduğumuz sarımsaklı sosu döküyoruz ve üzerine nane serpip servis yapıyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.
Sosunda Pişen Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






