Püreli Köfte

Püreli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan rendesi
  • 1 çay bardağı galete unu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Püre:

  • 1 kg patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kaşık tereyağ

Sosu:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 bardak sıcak su
  • Az sıvı yağ

Püreli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 kg patatesi küp küp doğrayıp haşlayalım. Daha sonra çatalla ezip üzerine 1 bardak süt, 1 kaşık tereyağ ekleyelim.Kısık ateşte sütünü çekene kadar karıştıralım.
  2. Derin bir kaseye kıymayı koyup üzerine yumurta soğan rendesi, galete unu ve baharatları koyup yeterlice yoğuralım.
  3. Daha sonra köfteden kesimler alıp çanak formu verip borcama sıralayalım.
  4. Kızarana kadar fırında 200 derecede pişirelim.
  5. Pişince çıkarıp ortasına püre koyalım ve kaşar rendesi serpelim.
  6. Salçalı sosunu da borcamın kenarından yanlışsız döküp tekrar fırına verelim.
  7. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun. 🤩.

Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

4 Kişilik Sufle Tarifii
Kıyır Kıyır Ay Kurabiye (Videolu)
Dubai Çikolatası
Fırınsız Limonlu Cheseecake
Pratik Yalancı Mantı
Piyaz
Hdabla | © 2025 |