Sucuk İskender
Sucuk İskender Tanımı İçin Malzemeler
- 3 parmak sucuk
- İstenilen ölçüde bayat ekmek
- 3 kırmızı kapya biber
- 5 sivri biber
- 8 küçük domates
Salça sosu için:
- 1 tepeleme domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Salçayı açacak kadar su
- Tuz
- Sarımsak tozu
Ayrıca:
- 1 kase yoğurt
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Sucuk İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın ısısı 250 ye, alt üst ayarlanır ve evvelden ısıtılır. Uygun borcama yağlı fırın kağıdı konur.
- Ekmek zar büyüklüğünde doğranır ve borcama aktarılır ve fırının orta kısmında ekmek modülleri kıtırlaṣıncaya kadar kızartılır.
- Kıtır ekmek kesimleri fırından tabağa aktarılır ve tıpkı yağlı kağıdın üzerine, sucuk kesimleri konur.
- Sucukların yanına biberler ve biberlerin yanına ortadan kesilmiṣ domatesler konur. Sıralama değerli değil tabiiki lakin belirtmemiz gerekiyor.
- Tepsi fırına sürülür sucullar erken kızardığı için onları önden tabağa alınır, biberler de istediğimiz halde közlendiğinde onlarda fırından alınır.
- Salça sosu için uygun tavaya yağ ve salça konur, karıṣtırarak kavrulur.
- Kavrulduktan sonra ocak kapatılır, üzerine tuz, sarımsak tozu ve denetimli su eklenerek karıştırılır. Bir iki taṣım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
- Servis tabağına evvel ekmek modülleri konur, üzerine salça sos gezdirilir ve üzerine sucuk yerleştirilir.
- Tabağın kenarına yoğurt ve öteki taraflarına biberler ve domates konur.
- En son üzerine eritilmiş tereyağ gezdirilir.
Sucuk İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






