Sucuk İskender

Sucuk İskender Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 parmak sucuk
  • İstenilen ölçüde bayat ekmek
  • 3 kırmızı kapya biber
  • 5 sivri biber
  • 8 küçük domates

Salça sosu için:

  • 1 tepeleme domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Salçayı açacak kadar su
  • Tuz
  • Sarımsak tozu

Ayrıca:

  • 1 kase yoğurt

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Sucuk İskender Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırın ısısı 250 ye, alt üst ayarlanır ve evvelden ısıtılır. Uygun borcama yağlı fırın kağıdı konur.
  2. Ekmek zar büyüklüğünde doğranır ve borcama aktarılır ve fırının orta kısmında ekmek modülleri kıtırlaṣıncaya kadar kızartılır.
  3. Kıtır ekmek kesimleri fırından tabağa aktarılır ve tıpkı yağlı kağıdın üzerine, sucuk kesimleri konur.
  4. Sucukların yanına biberler ve biberlerin yanına ortadan kesilmiṣ domatesler konur. Sıralama değerli değil tabiiki lakin belirtmemiz gerekiyor.
  5. Tepsi fırına sürülür sucullar erken kızardığı için onları önden tabağa alınır, biberler de istediğimiz halde közlendiğinde onlarda fırından alınır.
  6. Salça sosu için uygun tavaya yağ ve salça konur, karıṣtırarak kavrulur.
  7. Kavrulduktan sonra ocak kapatılır, üzerine tuz, sarımsak tozu ve denetimli su eklenerek karıştırılır. Bir iki taṣım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  8. Servis tabağına evvel ekmek modülleri konur, üzerine salça sos gezdirilir ve üzerine sucuk yerleştirilir.
  9. Tabağın kenarına yoğurt ve öteki taraflarına biberler ve domates konur.
  10. En son üzerine eritilmiş tereyağ gezdirilir.

Sucuk İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokado Soslu Diyet Bowl
Körili Spaketli
Fırında Rulo Patlıcan Kebabı
Zeytinyağlı Bamya
Taze Fasulye Tavası
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |