Simit Pizza

Simit Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 700 gram un

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Sucuk
  • Domates
  • Biber
  • Kaşar rendesi

Simit Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık süt, ılık su, şeker ve maya karıştırılır. (5-10 dakika maya aktive olması beklenir).
  2. Ardından sıvı yağ, tuz ve un(kontrollü ekleyin) eklenir ve yumuşak kıvamda hamur yoğrulur. (üstü kapatılarak 1 saat dinlendirilir).
  3. Hamur uygunca dinlenip kabardıktan sonra küçük küçük modüllere ayrılır.
  4. Küçük küçük ayrılmış hamurlara su bardağı ile bastırılır ve pekmez+su karıştırılarak hamur üzerine fırça ile sürülür.
  5. Hamura susam serpilir. İstediğiniz gereçler çay bardağı ile açılan çukura sucuk, domates, biber ve kaşar eklenir.
  6. 200°c fırında 25 dakika pişirilir. (5dakika fırını kapattıktan sonra içini çekmesi için kapalı fırında bekletilir. Afiyet olsun.

Simit Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotlu Makarna Salatası
Limonlu Frosting Soslu Kek
Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim)
Kremalı Domates Çorbası
Pastane Şekerparesi
Çıtır Tavuk (Videolu)
Hdabla | © 2025 |