Bonibonlu Kurabiye
Bonibonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Kakao (isteğe göre)
Bonibonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak margarin ya da tereyağımızı elde yoğurulacak yumuşaklığa gelene kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Yağımız yumuşadıktan sonra uygun bir kap içerisine alıyoruz ve üzerine şekerimizi ilave ediyoruz.
- Şekeri, kaşıkla ezerek ve karıştırarak yağın içerisine yediriyoruz.
- Üzerine yumurta, vanilin, kabartma tozu ve unumuzu azar azar ekleyip yoğuruyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. – kıvama nazaran un ekleyip çıkarabilirsiniz markadan markaya nazaran değişebilir.
- Dilerseniz bu kademede hamur içerisine göz kararı kakao ekleyebilirsiniz. Ben yarısını sade yarısını kakaolu olarak yaptım.
- Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz. Üzerlerine bardak ile bastırıp bonibonları ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika denetimli olarak pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyetler olsun. ((:
Bonibonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










