Bonibonlu Kurabiye

Bonibonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Kakao (isteğe göre)

Bonibonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak margarin ya da tereyağımızı elde yoğurulacak yumuşaklığa gelene kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  2. Yağımız yumuşadıktan sonra uygun bir kap içerisine alıyoruz ve üzerine şekerimizi ilave ediyoruz.
  3. Şekeri, kaşıkla ezerek ve karıştırarak yağın içerisine yediriyoruz.
  4. Üzerine yumurta, vanilin, kabartma tozu ve unumuzu azar azar ekleyip yoğuruyoruz.
  5. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. – kıvama nazaran un ekleyip çıkarabilirsiniz markadan markaya nazaran değişebilir.
  6. Dilerseniz bu kademede hamur içerisine göz kararı kakao ekleyebilirsiniz. Ben yarısını sade yarısını kakaolu olarak yaptım.
  7. Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz. Üzerlerine bardak ile bastırıp bonibonları ekliyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika denetimli olarak pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyetler olsun. ((:

Bonibonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nutellalı Islak Kurabiye
Diyet Atıştırmalık
Karidesli Kuşkonmaz
Nohutlu Sulu Köfte
Tatar Böreği (El Yapımı Makarna)
Nefis Yulaf Pizza (Diyet)
Hdabla | © 2025 |