Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek

Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kaynar sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ılık su (kakaoyu eritmek için)
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Kuru üzümü bulamak için:1 yemek kaşığı un

Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mikser kabına yumurtaları koyalım. Tuzu serpelim bir dk çırpalım, şekeri koyalım ,beş dk mikserle çırpalım, sonra azar azar sıcak su verelim çırpalım birden dökmeyelim. Yumurta pişmesin sonra ılık sütü ,sıvı yağ koyalım ,karıştıralım.
  2. Nişasta ekleyip karıştıralım. Unu eleyerek yavaş yavaş döküp karıştıralım. Vanilya ek edip karıştıralım. Kabartma tozu koyalım, üzerine limon suyu döküp karıştıralım.
  3. Kek hamurunu yarısından az bölelim, su ile erittiğimiz kakaoyu katıp, az kek karışıma katıp karıştıralım, öteki sade kek karışıma una bulanmış, kürü üzümü süzgeçten silkeleyip katıp karıştıralım.
  4. Katı yağ ile yağlanmış kek kalıbını unlayalım, fazla unu silkeleyelim, sade keki içine dökelim, üzerine kakaolu keki gezdirerek dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dk pişirelim. Fırını yarım saat hiç açmayalım. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkaralim. Servis tabağına alalım, keskin bıçakla keselim afiyet olsun.

Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Karışık Sebze (Sağlık Deposu)
Elmalı Pancar Salatası
Tavuk Çöp Şiş
Un Helvası
Fırın Izgarasında Tavuk
Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki
Hdabla | © 2025 |