Kek

Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt/yoğurt
  • 2 bardak un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kakao yahut rendelenmiş narenciye kabuğu yahut üzüm vb…

Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtalar köpürene kadar çırpılır. Tüm gereçler oda sıcaklığında olmalı.
  2. Diğer gereçler ek edilerek karıştırılır.
  3. Kabarma tozu ve vanilin en son ek edilir. Çok fazla çırpmadan karıştırılır.
  4. Pişirme kabı margarin ile yağlanır. Kaba koyarak 160 derece fırında 40 dk pişirilir.

Not:İsteğe bağlı olarak kakaolu yahut öteki aromalar ile de yapabiliriz.

Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle
Mantarlı Kebap
Patatesli Ve Kaşarlı Omlet
Kekikli Çörek (Hatay Usulü )
Damla Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye (Videolu)
Cevizli Soğuk Baklava
Hdabla | © 2025 |