Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kristal şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket çikolata

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • İsteğe nazaran dilimlenmiş çilek

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba birinci olarak 2 yumurta alınır, toz şeker ile uygunca beyaz köpük olana kadar karıştırılır.
  2. Sonra süt ve yağ eklenir ve sonra kuru gereçler kakao eklenir.Karıştırılır .
  3. Sonra kabartma tozu vanilin be un eklenir, sonra kaplara koyulur.
  4. Fırın 180 derecede evvelden ısıtılır ve suflelerin içine çikolata eklenir ve fırında 10- 15 dakika bekletilir .
  5. Fırından alınır ve üzenlerine pudra şekeri serpiştirilir.

Deneyenler şimdiden afiyet olsun.

Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Unsuz Ekmekler
Kadife Gibi Sütlü Un Helvası
Zerdeçallı Nohutlu Pilav
İtalyan Usulü Kremalı Kabaklı Makarna
Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)
Altın Renkli Kabak Mücverler
Hdabla | © 2025 |