Fissler Düdüklüde Pratik Mercimek Çorbası

Fissler Düdüklüde Pratik Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 5,5 su bardağı su

Fissler Düdüklüde Pratik Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize sıvı yağı döktükten sonra soğanları ekleyip, kavuruyoruz. Akabinde unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
  2. Salçamızıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, akabinde uygunca yıkanmış mercimekleri ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Suyumuza da ekleyip düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Yüksek ateşte 2 çizgi çıkana kadar pişiriyoruz. 2. çizgi çıkınca 4 dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Dakikamız dolunca altını kapatıyoruz.
  4. Tenceremizin havası çıktığında içine baharatlarımızı ekleyip, blenderdan geçiriyoruz ve 2 dk daha ağzı açık halde kaynatıp, altını kapatıyoruz. Çorbamız hazır❤️

Not:Kişi sayınıza nazaran tanımdaki gereçleri çoğaltabilirsiniz.

Fissler Düdüklüde Pratik Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeni Gelin Pastası
Havuçlu Pasta
Süt Helvası
No Bake Cheesecake (Fırınsız Cheesecake)
3 Renkli Sütlü Tatlı
Kıymalı Patatesli Üçgen Börek
Hdabla | © 2025 |