Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 3 orta uzunluk elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel elmalarımızı soyalım ve rendeleyelim şekeri ilave ederek derince bir tavanın içinde pişirelim, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim ve tarçın eği yapalım kenarda soğumaya bırakalım.
  2. Hamurumuzu yapmaya başlayalım oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim, güzelce yoğuralım kulak göğsü yumuşaklığında olsun.
  3. Hamurumuzdan bir kesim ayırıp içine az un katarak sertleştirelim ve dondurucuda biraz donduralım.
  4. Küçük toplar halinde yuvarlayalım ve yağladığımız fırın tepsisine dizelim, bir çay bardağının aykırısı ile ortasına bastıralım hazırladığımız elmalarımızı koyalım.
  5. Ayırdığımız dondurucuda ki hamuru rendeleyelim ve elmalarımızın üzerine serpelim.
  6. 180 derece fırında pişirelim yapanlara afiyet olsun.
  7. Üzerine pudra şekeri serpelim.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evimde Sıradan Bi Kahvaltı
Çikolatalı Hindistan Ceviz Dolgulu Kek
Antalya Usulü Tahinli Piyaz
Sütlaç
Fırında Mantar
Bulgur Köftesi
Hdabla | © 2025 |