Acı Tatlı Soslu Tavuk

Acı Tatlı Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü

Pane harcı için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı soya sosu

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Susam

Acı Tatlı Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küp küp doğrayın. Pane harcını hazırlayın tavukları ekleyip karıştırın.
  2. Sos için; gereçleri karıştırın. Ocağa alın , kısık ateşte kaynayıp , yoğunlaşsın. Tava ya da tencereye sıvı yağı alın.
  3. Az-orta ayarda yağı kızdırmadan tavukları kaşıkla tek tek yağda kızartın.
  4. Susamları tavada kavurun. Sos kıvam alınca altını kapatıp sıcakken kızartılmış tavukları ekleyin.
  5. Susam döküp karıştırın. Sıcakken servis edin.

Acı Tatlı Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Patlıcan Güzeli
İncirli Muhallebi
Doyurucu Tavuklu Bowl
Orijinal Kandil Simidi (Pastane Usulü)
Yeşil Mercimekli Ve Arpa Şehriye Çorba
Çilek Jöleli Muhallebi Tarifi (Tam Bir Yaz Tatlısı Fresh Lezzet)
Hdabla | © 2025 |