Yoğurtlu Sebze Çorbası

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • Zeytinyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • İstenilen oranda kemik suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 7 kısım ince doğranmış dereotu

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar minik minik doğranarak zeytinyağı ile sotelenmeye bırakılır.
  2. Üzerine minikçe doğranan havuç, patates ve kerevizler de eklenerek sotelemeye 3-4 dk daha devam edilir.
  3. Üzerine sıcak su ve kemik suyu ek edilerek kaynamaya bırakılır.
  4. Bir yandan farklı bir kaba yumurta, yoğurt ve un ek edilerek bir hoş çırpılır.
  5. Kaynamakta olan çorbanın altı kısılır ve 2 kepçe yoğurtlu karışıma karıştırılarak eklenir terbiyesi hazırlanır.
  6. Çorba süratlice orta vermeden karıştırılarak terbiye ek edilir ve kısık ateşte 5 dk kadar karıştırılarak pişirilip altı kapatılır ve üzerine dereotu dökülerek servis edilir.

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:2 Malzemeli Pismeyen Çıtır Kurabiye (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anneannemin Tarifiyle Su Böreği
Diyarbakır Çöreği
Hatay Usulü Pazı Kavurması
Saray Sarması
En Kolayından Leziz Bayram Baklavası (Videolu)
Üzümlü Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet