Gerçek Meyveden Narlı Lokum

Gerçek Meyveden Narlı Lokum Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Diğer materyaller;
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı nar suyu
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı krem tartar
Kaplamak için:
- Hindistan cevizi
- Nişasta
- Fındık
Gerçek Meyveden Narlı Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti hazırlıyoruz. Toz şeker su ve limonu tencereye alıyoruz. Güzelce karıştırıp şekeri eritiyoruz. Ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp yeterlice yoğunlaşıncaya kadar kaynatıyoruz.
- Nişasta, nar suyu, su, ve krem tartarı tencereye alıp karıştırıyoruz. Düzgünce karıştıralım. Nişasta tamamiyle karışsın. Ocağa alıp yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz. Şerbetini azar azar ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Ben beş kezde verdim. Her eklemeden sonra 3 – 4 dakika daha pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını uygunca kısalım. Pişerken ocağın başından ayrılmadan daima karıştıralım. Yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Hindistan cevizi kapladığımız tepsiye sıcak sıcak dökelim. Oda sıcaklığına gelince buz dolabına alalım.
- Soğumuş olan lokumu dilediğimiz üzere keselim. Üzerine fındık fıstık ceviz badem ekleyebilirsiniz.
- Kestiğimiz lokumları nişasta ve hindistan ceviziyle kaplayalım.
- Cam saklama kabına koyarak buzdolabında koruma edebiliriz.
Gerçek Meyveden Narlı Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













