Etli Biber Kabak Dolma
Etli Biber Kabak Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 450 gram kıyma
- 4 adet iri dolmalık biber
- 3 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 çorba kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1.5 su bardağı su
Etli Biber Kabak Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biberleri, kabakları yıkayın.
- Biberleri zedelemeden bıçak yardımı ile saplarını çıkartıp, çekirdeklerini temizleyin.
- Kabakların dışına çatalla çizikler atıyoruz.
- 2 yahut 3 eşit modül olcak formda kesip içlerini çay kaşığı yardımı ile boşaltıyoruz.
- Çok ince oyup alt kısmını ve yan duvarlarını delmemeye ihtimam gösterin.
- Domateslerin 5 kenarlarını kapak için kesip kalan kısmını rendeleyin.
- Dolma harcı için, derin bir kaba kıymayı alın ve üzerine rendelenmiş soğan, yıkanıp süzülmüş pirinç, 1 yemek kaşığı salça, rende domates, kuru nane, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Hazırladığınız iç harcını eliniz ile güzelce karıştırın.
- Daha sonra dolmalık biberlerin ve kabakların iç kısımlarını üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde kıymalı harç ile doldurun ve domatesle üzerlerine kapak yapın.
- Tencereye dik olarak dizin.
- Son olarak bir kaba 1 yemek kaşığı salçayı, 2 diş ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını ekleyip üzerine sıcak suyu da koyup karıştırın ve biberlerin üzerine dökün.
- Biberlerin ve kabakların üzerini geçmeyecek biçimde 1-2 parmak eksik su ekleyin.
- Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika denetimli pişirin.
- Pişen dolmaları tabağa alın ve yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.
Etli Biber Kabak Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











