Kremalı Ispanaklı Tavuk
Kremalı Ispanaklı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğsü
- 300 gram kadar ıspanağın yeşil yaprak kısımları
- 1 büyük soğan
- 1 paket krema
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar yahut rokfor yahut blue cheese
Kremalı Ispanaklı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar kuşbaşı doğranır sıvı yağda sotelenir kenara alınır.
- Soğan ince ince doğrandıktan sonra kavrulur.
- Ardından yıkanan doğranan ıspanaklar eklenir, ıspanak suyunu bırakıp çektikten sonra sotelenen tavuklar bu karışıma eklenir.
- Üzerine bir paket krema, tuz karabiber eklendikten sonra tencerenin ağzı kapatılıp kısık ateşte 6-7 dakika pişirilir.
- O ortada fırın 189 dereceye ayarlanır ve ısınmaya bırakılır. (arzu ederseniz yanına çok yakışan taglietelle hazırlayabilirsiniz. ).
- Ardından tencereden bir borcama alınan yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar, eski kaşar, rokfor, artık ne seviyorsanız üzerine serpilir ve evvelce ısıttığınız fırına verilir.
- Kaşarlar üzerinde kızarana dek beklenir.
- Ardından fırından alınan yemeğimiz tercihinize nazaran yanında makarna, püre ile servis edilir. Afiyet olsun.
Not: soğan kavururken kapya da doğrayıp ekleyebilirsiniz o da hoş oluyor. Peynir olarak ben eski kaşarla karıştırdım lakin küflü peynir/ blue cheese üzere keskin tatlar seviyorsanız bence çok yakışıyor üzerine karıştırabilirsiniz ancak bu büsbütün lezzeti etkileyen keskin bir tercih o sebeple seviyorsanız kendi tabağınızda kesinlikle denemenizi öneririm.
Kremalı Ispanaklı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















