Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye

Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı çekirdek içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
  • Mavi haşhaş

Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sirke, sıvı yağ, un, toz şeker, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak yeterlice yoğuralım.
  2. Şekil almaya başlayan hamurumuzu 10 dk dinlendirip eşit modüle ayıralım.
  3. Minik toplar halinde yuvarladığımız hamuru tepsiye küçük aralıklarla dizelim.
  4. Dilerseniz kalıp kullanarakta şekillendirebilirsiniz.
  5. Dizilen hamurların üzerine çörek otu,susam ya da haşhaş serperek 180 derecede 25 dk alt üst fansız olacak halde pişirelim.

Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Dövme Pilavı
Yulaflı Kurabiye (Sağlıklı Atıştırmalık)
Et Kavurma (Lokum Gibi)
İşkembe Çıtlatması
Fit Pancarlı Mücver
Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |