Tereyağlı Portakallı Kek

Tereyağlı Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta ( m )
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı elenmiş un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 adet portakal suyu
- Yarım su bardağı tereyağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tereyağlı Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene.
- Yumurta, toz şekeri, vanilya, portakal kabuğu rendesi ek ederek birlikte 3 dakika, düzgünce çırpın.
- Ardından eritilmiş tereyağı, portakal suyu, ek ederek birlikte yavaşça çırpın.
- Ardından elenmiş unu, nişasta,kabartma tozu,ilave ederek birlikte yavaşça tekrardan, çırpın.
- Son olarak. Kek kalıbı tereyağı, ile birlikte yağlayın, yavaşça kek kalıbını, unlayın.
- Kek kalıbına harcımızı ek ederek, evvelden ısıtılmış,170 derecede, 45 dakika. Denetimli olarak keki pişirin.
- Kek piştikten sonra, ılık hale gelince,kek kalıbından çıkartıp, servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏🌺
Tereyağlı Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



