Tereyağlı Portakallı Kek

Tereyağlı Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta ( m )
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet portakal suyu
  • Yarım su bardağı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Tereyağlı Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene.
  2. Yumurta, toz şekeri, vanilya, portakal kabuğu rendesi ek ederek birlikte 3 dakika, düzgünce çırpın.
  3. Ardından eritilmiş tereyağı, portakal suyu, ek ederek birlikte yavaşça çırpın.
  4. Ardından elenmiş unu, nişasta,kabartma tozu,ilave ederek birlikte yavaşça tekrardan, çırpın.
  5. Son olarak. Kek kalıbı tereyağı, ile birlikte yağlayın, yavaşça kek kalıbını, unlayın.
  6. Kek kalıbına harcımızı ek ederek, evvelden ısıtılmış,170 derecede, 45 dakika. Denetimli olarak keki pişirin.
  7. Kek piştikten sonra, ılık hale gelince,kek kalıbından çıkartıp, servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏🌺

Tereyağlı Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Omlet Pizza
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portatakal Kabuğu Reçeli
Sütsüz Krep
Tam Buğday Diyet Ekmeği
Chia Tiramisu
Yayla Çorbası ( Buğdaylı )
Patlıcan Kayığı
Hdabla | © 2025 |