Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 250 gram şeker
- 90 gram pirinç
- 60 gram nişasta
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç farklı bir tencerede haşlanıp suyu süzülür.
- Sütlaca katana kadar soğuk suda bekletilir.
- Süt bir taşım kaynadıktan sonra şeker eklenip tekrar kaynatılır.
- Ayrı bir kâsede nişasta az ölçüde su ile açılır ve uygunca karıştırılır.
- Kaynayan süt karıştırılarak nişastalı su eklenir.
- Süt bir taşım daha kaynatıldıktan sonra suyu süzülmüş pirinçler eklenip düzgünce karıştırılarak altı kapatılır.
- Kaselere dökülen sütlaç büsbütün soğuyana kadar dinlendirilir.
- Sütlacın fırınlanmadan evvel büsbütün soğumuş olması kıymetlidir.
- Sütlaç güzelce soğuyunca, kaseler su konulmuş tepsiye yerleştirilip 250°c fırına atılır.
- Üstü güzelce kızarana kadar fırınlanır.
Tarifin yapılış görüntüsünü @pastry. 30 isimli instagram ve tiktok hesaplarımdan izleyebilirsiniz. Videolarımda tatlının tarihini de anlatmaktayım. Afiyet olsun.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






