Anne Tarifi Çilek Reçeli

Anne Tanımı Çilek Reçeli İçin Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz az limon tuzu

Anne Tanımı Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel çileklerimizi güzelce yıkayıp doğruyoruz. Daha sonra uygun bir tencereye alıp üzerini büsbütün kaplayacak formda toz şekerimizi döküyoruz ve tencerenin kapağını kapatarak 1 gece bu biçimde dışarıda bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün baktığımızda şeker erimiş ve çilekle bir arada suyunu salmıştır. Bu halde en kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Reçel kaynadıkça üzeri köpürecektir bir kaşık yardımıyla köpüğünden biraz alıp kasede hem tadına hemde kıvamına bakabilirsiniz.
  4. Sizin için tat ve kıvamı uygunsa 1 tatlı kaşığından biraz az limon tuzunu ekliyoruz ve bir tık daha kaynatıyoruz reçelin köpüğü taşmadan tencereyi ocaktan alıyoruz.
  5. Eğer çabucak yemekcekseniz uzun müddet bekleyecekse uygun bir konserveye sıcak bir formda koyup ağzını kapayıp aykırı çeviriyoruz ve 1 gecede dışarıda bu formda bekletiyoruz, daha sonra uzun bir mühlet dolapta saklayabilirsiniz. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun :).

Anne Tanımı Çilek Reçeli Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Omlet Pizza
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Laz Böreği
Soya Soslu Brokoli Salatası
Belen Tava
Soğuk Kahve
Donut
Çilekli Pamuk Pasta
Hdabla | © 2025 |