Anne Tarifi Çilek Reçeli

Anne Tanımı Çilek Reçeli İçin Malzemeler
- 1 kg çilek
- 6 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığından biraz az limon tuzu
Anne Tanımı Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?
- İlk evvel çileklerimizi güzelce yıkayıp doğruyoruz. Daha sonra uygun bir tencereye alıp üzerini büsbütün kaplayacak formda toz şekerimizi döküyoruz ve tencerenin kapağını kapatarak 1 gece bu biçimde dışarıda bekletiyoruz.
- Ertesi gün baktığımızda şeker erimiş ve çilekle bir arada suyunu salmıştır. Bu halde en kısık ateşte pişiriyoruz.
- Reçel kaynadıkça üzeri köpürecektir bir kaşık yardımıyla köpüğünden biraz alıp kasede hem tadına hemde kıvamına bakabilirsiniz.
- Sizin için tat ve kıvamı uygunsa 1 tatlı kaşığından biraz az limon tuzunu ekliyoruz ve bir tık daha kaynatıyoruz reçelin köpüğü taşmadan tencereyi ocaktan alıyoruz.
- Eğer çabucak yemekcekseniz uzun müddet bekleyecekse uygun bir konserveye sıcak bir formda koyup ağzını kapayıp aykırı çeviriyoruz ve 1 gecede dışarıda bu formda bekletiyoruz, daha sonra uzun bir mühlet dolapta saklayabilirsiniz. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun :).
Anne Tanımı Çilek Reçeli Fotoğraflı Yapılışı







