Chocolate Cookies
Chocolate Cookies Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram toz şeker (1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 100 gram esmer şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
- 120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilya
- 180 gram un
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 200 gram çikolata (damla yahut parçalanmış)
- 200 gram ceviz (parçalanmış)
Chocolate Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şeker hariç kuru materyalleri başka bir kapta karıştırıyoruz.
- Diğer bir kapta tereyağı ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz daha sonra üzerine karıştırdığımız kuru materyalleri ekliyoruz.
- Yumurtayı gereçlerimizin üzerine ekleyip, yalnızca karışana kadar çırpıyoruz, fazla çırpmanıza gerek yok.
- Daha sonra üzerine çikolata ve cevizleri ekliyoruz, biçim verip 175 derece fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
- Çıktıktan sonra hala yumuşak olacaktır lakin soğudukça kendisini toparlayacak.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra bir bardağın altıyla üzerine yavaşça bastırıyoruz. Afiyet olsun :).
Chocolate Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








