Chocolate Cookies

Chocolate Cookies Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram toz şeker (1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 100 gram esmer şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • 180 gram un
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 200 gram çikolata (damla yahut parçalanmış)
  • 200 gram ceviz (parçalanmış)

Chocolate Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve şeker hariç kuru materyalleri başka bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Diğer bir kapta tereyağı ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz daha sonra üzerine karıştırdığımız kuru materyalleri ekliyoruz.
  3. Yumurtayı gereçlerimizin üzerine ekleyip, yalnızca karışana kadar çırpıyoruz, fazla çırpmanıza gerek yok.
  4. Daha sonra üzerine çikolata ve cevizleri ekliyoruz, biçim verip 175 derece fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
  5. Çıktıktan sonra hala yumuşak olacaktır lakin soğudukça kendisini toparlayacak.
  6. İlk sıcağı çıktıktan sonra bir bardağın altıyla üzerine yavaşça bastırıyoruz. Afiyet olsun :).

Chocolate Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Börek
Bülbül Yuvası
Kahvaltıya Kaşarlı Domates Kızartması
Ton Balıklı Tahinli Meze
Biberli Ekmek
Yeşil Kabak Mezesi
Hdabla | © 2025 |