Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 tane üzerine ayır )
- 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterince un (yaklaşık 4 su bardağı)
- Süsleme için; fındık ve ceviz
- Üzeri için; 4 su bardağı şeker
- 4.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Bülbül Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti kaynatalım. Kaynamaya başlayınca yaklaşık 15 dk. Kaynat. Soğumaya bırakalım.
- Tatlı için; sıvı gereçleri yoğurma kabına alalım akabinde karıştırıp kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir kıvamda hamur yoğuralım.
- Hamurumuzu merdane yardımıyla açalım. Çay bardağıyla yuvarlak yuvarlak keselim. Yuvarlak hamurların yarısının ortasını bir kapak yardımıyla delikler açalım. 1 yumurtayı sari ve beyazını farklı kaplara alalım.
- Yuvarlak kesilen hamuru tepsiye dizelim. Üzerine yumurta beyazı sürüp, ortasını deldiğimiz hamurları yapıştıralım. Delik kısmını da fındık ve cevizle süsleyip üsteki kalan kısma da yumurta sarısı sürelim.
- 180 derecede pişirelim. Soğuk şerbeti ılık tatlıya dokelim.
Bülbül Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





