Kuruyemişli Pankek

Kuruyemişli Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 tane ceviz
  • 8 tane kaju
  • 14 tane fındık
  • 20 tane antep fıstığı

Not;Malzemeler kişi sayısına nazaran arttırabilir ve kuruyemiş çeşitlerini eklenebilir

Kuruyemişli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir büyük kaseye cevizleri, fındığı, kajuyu,antep fıstığını rendeliyoruz ve bir kaşıkla karıştırıyoruz.
  2. Yumurta ,süt ,yağ ,şeker, vanilya, kabartma tozu, un ekliyoruz rendelenen kuruyemişlere.
  3. Bir çırpıcı ile karıştırıyoruz topak kalmayana kadar.
  4. Kıvamı kek hamuru üzere oluyor.
  5. Krep tavasını bir kağıt havlu ile yağlıyoruz ve kızdırıyoruz.
  6. Sonra pankek hamurumuzdan bir yemek kaşığı tavaya koyuyoruz.
  7. Hamur harcı bitene kadar bu süreci tekrarlıyoruz. Afiyet olsun 🥰.

Kuruyemişli Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dondurmalı İrmik Helvası
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı
İçli Köfte
Kabune Pilavı
Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |