Patlıcan Söğürme

Patlıcan Söğürme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 büyük patlıcan
  • 1 büyüğe yakın kuru soğan (ufakça doğranmış)
  • 1 büyük domates (ufakça doğranmış, soyulmuş)
  • 1 büyük kırmızı kapya biber
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
  • Tuz
  • Sarımsak tozu
  • Dilerseniz kırmızı tatlı toz biber yahut acı pulbiber

Patlıcan Söğürme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar ve biber yıkanır, patlıcanlara çatal yardımı ile delinir. ( yani rastgele çatsl batırılır bir çok kez)
  2. 260 derecede fırının orta kısmında ve alt üst ayarlı fırına sürülür.
  3. Patlıcanların kabukları kurusuğunda patlıcanlar piṣmiṣ demektir.
  4. Biber daha çabuk közlendiği için patlıcanlardan evvel fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
  5. Patlıcanlar soyulur, hafif doğranır.
  6. Uygun bir tava tencereye sıvı yağ eklenir, ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
  7. Soğan kesimleri eklenir ve karıṣtırarak kavrulur.
  8. Soğan kavrulduktan sonra domates eklenir ve karıștırarak 1 dakika kavurduktan sonra üstü kapalı ve en düṣük ısıdıda domatesler yeterlice yumuṣayıncaya kadar piṣirilir.
  9. Domatesler piṣtikten sonra patlıcan ve biber ek edilir, ocak ıssısı orta dereceye ve bir üst ayarlanır ve karıṣtırarak kavrulur.
  10. İyice kavrulduktan sonra tuz ve sarımsak tozu eklenir ve tekarar karıṣtırdıktan sonra ocaktan alınır.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Patlıcanlar tuz ve yağı çeker, bu yüzden ekstra ekleme yapabilirsiniz ancak denetimli bu

Sarımsak tozu içinde geçerli.

Patlıcan Söğürme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatası
Mantarlı Tavuk Sote
Portakallı İrmikli Muhallebi (Videolu)
Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Mükemmel Bir Lezzet)
Bardak Tatlısı
Dışı Kıyır Kıyır İçi Şerbetli Muhteşem Tatlı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |