Puf Poğaça
Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 4/5 su bardağı un denetim ederek koyun
- Hamur yoğurulduktan sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün
Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç gereçlerimizi bir kaba alıp karıştıralım unu azar azar ek edip yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerine sıvı yap döküp streçle kapatalım ,yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizelim ,yumurtanın sarısını çırparak üstüne fırça ile sürelim.
- 20 dk tepsi mayası yapıp fırına verelim ,170 derecede üzeri kızarıncaya kadar.
Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








