Puf Poğaça

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 4/5 su bardağı un denetim ederek koyun
  • Hamur yoğurulduktan sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün

Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç gereçlerimizi bir kaba alıp karıştıralım unu azar azar ek edip yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamurun üzerine sıvı yap döküp streçle kapatalım ,yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
  3. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizelim ,yumurtanın sarısını çırparak üstüne fırça ile sürelim.
  4. 20 dk tepsi mayası yapıp fırına verelim ,170 derecede üzeri kızarıncaya kadar.

Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Browni
Bayat Ekmekten Kahvaltılık Pizza
Enfes Pizza
Lezzetli Kuymak
Un Kurabiyesi
Porsiyonluk Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |