Minik Köfteli Kremalı Tagliatelle

Minik Köfteli Kremalı Tagliatelle Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram bronz kalıp yassı spagetti
  • 10-12 adet minik dana köfte (çözdürülmüş)
  • 1 küçük kuru soğan (ya da 2 kol taze soğan – tercihen beyaz kısmı)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet kuru domates (ince doğranmış)
  • 1 kırmızı şarap küpü (isteğe bağlı)
  • 100 ml krema
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
  • 1 fiske muskat rendesi
  • 1 çay kaşığı aspir
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
  • İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı file badem yahut antep fıstığı (süsleme için)

Minik Köfteli Kremalı Tagliatelle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Spagettiyi haşla: geniş bir tencerede bol tuzlu suda spagettiyi al dente haşla. Süz fakat 1 çay bardağı haşlama suyunu ayır.
  2. Köfteleri kızart: yapışmaz tavada çok az zeytinyağıyla minik köfteleri orta ateşte dışları güzelce renk alana kadar pişir. Kenara al.
  3. Sosu başlat: birebir tavaya biraz daha zeytinyağı ekle. İnce doğranmış kuru soğanı (ya da taze soğanın beyaz kısmını) kavur. Üzerine ince doğranmış sarımsakları ekle, 30 saniye döndür. Salçaları ekle ve birkaç dakika kavurarak çiğliklerini öldür.
  4. Lezzet patlaması: doğranmış kuru domatesleri ekle. Akabinde kırmızı şarap küpünü at. Buharlaşmasını bekle, tavayı yavaşça karıştır.
  5. Baharatlandır: muskat, aspir, karabiber ve gerekiyorsa biraz tuz ekle. Akabinde krema ve ayırdığın makarna suyunun yarısını ekle. Karıştırarak sosu bağla.
  6. Köfteleri geri ekle: köfteleri tekrar tavaya al. Sosla özdeşleşmeleri için 2-3 dakika düşük ateşte birlikte pişir.
  7. Spagettiyi birleştir: haşlanmış spagettiyi direkt tavaya al, düzgünce karıştır. Gerekirse biraz daha makarna suyu ekleyerek sosa yedir.
  8. Parmesanı ekle: ocaktan almadan çabucak evvel parmesan ve maydanozu ekle. Süratlice karıştır.
  9. Servis önerisi: tabaklara aldığında üzerine biraz daha parmesan, birkaç file badem yahut antep fıstığı serpebilirsin. Ayrıyeten birkaç damla zeytinyağını tabağın etrafına gezdirmek şef dokunuşu olur.

Minik Köfteli Kremalı Tagliatelle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Omlet (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak)
Çıtır Çıtır Sigara Böreği
El Açması Milföy Baklava
Anne Poğaçası
Kuru Meyveli Kek
Kıymalı Patates Tava
Hdabla | © 2025 |