Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram bonfile tavuk eti

Marina sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım şişe sade maden suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri

Üzeri için;

  • 3 su bardağı kahvaltılık sade mısır gevreği

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bonfile tavuk etimizi uzun uzun şeritler halinde orda kalınlıkla kesiyoruz.
  2. Etleri marine ediceğimiz sosu hazırlıyoruz.
  3. Karıştırma kabına 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı un ,1 yumurta ,2-3 diş sarımsak rendesi alıp çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  4. Üzerine yarım şişe sade maden suyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. İyice karıştırdıktan sonra içine doğramış olduğumuz etleri ekliyoruz.
  6. Ardından üzerine bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı toz kırmızıbiber, bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı köriyi ekliyoruz.
  7. İyice harmanlayıp 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  8. Ardından kahvaltılık sade mısır gevreğini blenderdan küçük kesimlere ayırmak için geçiriyorum.Siz isterseniz elinizle de uflayabilirsiniz.
  9. Marine ettiğimiz etleri mısır gevreğini bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Pasta
Zerdeçallı Yoğurt Çorbası
Bol Meyveli Yaş Pasta
Görsöl Şölen Tavuklu Maklube
Kolay Pancarlı Turplu Karışık Salata Tarifi
Karamelli Etimek Tatlısı
Hdabla | © 2025 |