Pirinç Salatası (Basmati Pirinç )

Pirinç Salatası (Basmati Pirinç ) Tanımı İçin Malzemeler

Pilavı için;

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 yemek sıvı yağ
  • 3 su bardağı su

Salata iç materyali;

  • 5 adet kornişon turşu
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım demet dereotu
  • 2 kısım yeşil soğan
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 adet limon
  • Tuz

Pirinç Salatası (Basmati Pirinç ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye 2 su bardağı pirinç ve 3 bardak suyumuzu koyup haşlayalım.
  2. Bir kaba sırasıyla turşu,kapya biber ve dereotlarını doğrayıp bir kenarıya ayıralım.
  3. Haşalanan pirinçleri kabımıza alıp, üzerine doğradığımız gereçleri ek edelim, mısır ve garnitürü de ek edip karıştıralım.
  4. Limon, sıvı yağ ve tuzu çırpıp üzerine dökelim.
  5. Güzelce karıştırdıktan sonra servise hazırdır, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Pirinç Salatası (Basmati Pirinç ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patlıcan Sarma
Gaziantep Usulü Sulu Patlıcan
Özbek Pilavı
En Kolayından Yaş Pasta
Fırın Somon
Sacda İstiridye Mantarı
Hdabla | © 2025 |