Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü)(Videolu)

Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta uzunluk kabak
  • 1 küçük kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı silme pirinç
  • 1,5 çay bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Nane
  • 1 fiske karabiber
  • 5-6 kısım kıyılmış dereotu (servis için)

Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları güzelce yıkayıp zerzevat soyacağı ile ince şeritler elde edin.
  2. İç taraftaki çekirdekli kısımları fazla almayın.
  3. Uygun bir tencerede zeytinyağda biraz tuzla piyazlık doğranmış soğanı soteleyin.
  4. Küçüldüğünde kabakları ekleyip 1-2 tıp çevirin.
  5. Pirinci ekleyip 2-3 dk soteleyin.
  6. Tuz, baharatlar, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip evvel yüksek ateşte sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. (10-15dk)
  7. Suyunu çektiğinde dereotu ekleyip kapatın ve yarım saat dinlendirin.
  8. Sonrasında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun🌸 📌isterseniz yanına yoğurt tercih edebilirsiniz.

Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dana Yürek
Bir Tarifle Hem Ekler Hemde Profiterol
Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba
Fırında Yumuşacık Patates Kızartması
Pratik Adana Kebap
Yumurtasız Köfte
Hdabla | © 2025 |