Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü)(Videolu)
Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta uzunluk kabak
- 1 küçük kahve fincanı zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı silme pirinç
- 1,5 çay bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Nane
- 1 fiske karabiber
- 5-6 kısım kıyılmış dereotu (servis için)
Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları güzelce yıkayıp zerzevat soyacağı ile ince şeritler elde edin.
- İç taraftaki çekirdekli kısımları fazla almayın.
- Uygun bir tencerede zeytinyağda biraz tuzla piyazlık doğranmış soğanı soteleyin.
- Küçüldüğünde kabakları ekleyip 1-2 tıp çevirin.
- Pirinci ekleyip 2-3 dk soteleyin.
- Tuz, baharatlar, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip evvel yüksek ateşte sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. (10-15dk)
- Suyunu çektiğinde dereotu ekleyip kapatın ve yarım saat dinlendirin.
- Sonrasında servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun🌸 📌isterseniz yanına yoğurt tercih edebilirsiniz.

Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











