Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Süt

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt,su, kuru maya ve toz şekeri ekleyip çırpıcı ile çırpıp 15 dakika bekletelim.
  2. Bekledikten sonra yumurta ,sıvı yağ ve tuzu da ekleyelim ve tekrar çırpıcı ile çırpalım.
  3. Ardından un ile hamurumuzu toplamaya başlayalım.
  4. Ben 7 su bardağı kullandım sizin hamurunuz aldığı kadar kullanabilirsiniz.
  5. Hamurun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim yaklaşık 50 dakika.
  6. Beze haline getirelim mayalanmış hamuru.
  7. Ardından pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
  8. Yumurta sarısı ve örneğin bir yudum kadar süt karıştırıp bezelerimiz üzerine sürelim.
  9. Üstünü süslemek içinde susam kullanabilirsiniz isteğe nazaran.
  10. 180 derece de 20 dakika denetimi bir formda pişirin.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Unsuz Kek
Kuru Börülceli Siyez Bulgur Pilavı
Kaşık Dökmesi
Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu)
Mor Lahana Mezesi
Porsiyonluk Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |