Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu)

Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu) Tanımı İçin Malzemeler
- 300gr kuşbaşı et
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 8 su bardağı su
- Kekik
- Pul biber
- Tuz
Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle düdüklü ocağa alınır ve et yaklaşık 3-4 dakika mühürlenir rengi büsbütün dönen etin üzerine yağ ve su ek edilir ve ağzı kapalı yaklaşık 50 dakika haşlanır.
- Haşlanan etin üzerine soyup, iri dilimlere ayırdığımız patates havuç ve soğan ek edilir. Son olarak soyduğumuz ikiye böldüğümüz sarımsaklar, kekik, tuz, pulbiber de ek ettikten sonra düdüklünün ağzı kapatılır.
- 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir ve 15 dakika dinlendirildikten sonra havası çıkarılıp ve servis edilir.
Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

