Çilekli Tart
Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Alabildiğince un (markaya nazaran değişir, denetimli biçimde ekleyin ben yaklaşık 3 su bardağı kullandım)
İç dolgusu için;
- Yarım kilo çilek (vişne kayısı vs öteki meyvelerlede deneyebilirsiniz)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı su
Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç dolgusu için çilekleri temizleyin ve ince ince doğrayın.
- Uygun bir kaba çilek ve şekeri alın pişirmeye başlayın.
- Nişastayı suyla açın.
- Pişen çileklerin üzerine nişastayı ekleyin süratli bir halde kaşırtırın.
- Altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için gerekli gereçleri uygun bir kaba alın.
- Unu yavaş yavaş ek ederek ekleyin.
- Yumuşak bir hamur olmalı.
- Dolapta yarım saat kadar dinlendirin.
- Önce fırını 180 derecede çalıştırın.
- Az bir kesim hamur kenara ayırın.
- Silikon kalıp kullanacaksanız gerek yok ama öbür kalıp kullanacaksanız kalıbı kesinlikle yağlayın.
- Kalan hamuru eşit modüllere ayırdığınız hamuru tart kalıbına yayın.
- Çatalla delikler açıp çilekli dolgudan ekleyin.
- Kenara ayırdığımız hamuru rendeden geçirip en üste serpiştirin.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Hafif ılıyınca kalıptan kesinlikle çıkartın, kalıpta büsbütün soğutursanız altı terleme yapacaktır.
- Pudra şekeri serperek servis yapın.
- Dilerseniz tıpkı materyalleri büyük tart kalıbında da yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













