Fırında Patatesli Karnabahar Graten

Fırında Patatesli Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 küçük adet karnabahar

Beşamel sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Fırında Patatesli Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesler soyulup yıkanır ve küp küp doğranır haşlamak için tencereye alınır.
  2. Sonra karnabaharlar ayıklanır yıkanır ve çok minik olmayacak halde doğranır haşlamak için tencereye alınır.
  3. Patates de karnabaharda yumuşayınca ocaktan alınır.
  4. Beşamel sos için tereyağ eritilir un eklenir.
  5. Kokusu çıkana kadar kavrulur.
  6. Kokusu çıkınca süt eklenir puding kıvamı alana kadar kısık ateşte kaynatılır.
  7. Kaynayınca tuzu eklenir, ocaktan alınır.
  8. Haşlanan patates ve karnabahar borcuma alınıp üstüne beşamel sos dökülür, güzelce karıştırılır.
  9. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
  10. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst açık olacak formda üzeri kızarana kadar pişirilir ♥️.

Fırında Patatesli Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Taze Fasülye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doyurucu Salata
Tepside Elmalı Turta
Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı
Islak Kek (Ağlayan Kek)
Etimek Tatlısı
Browni Lezzetinde Muffin
Hdabla | © 2025 |