Mısırlı Tavuk Çorbası

Mısırlı Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100/150 gram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 adet kuru beyaz soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Mısırlı Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı küçük küp formunda doğruyoruz.
  2. Bir tencerede tavuk göğsünü haşlıyoruz içine soğanları atıyoruz ki erkenden yumuşasın.
  3. Tavuk haşlanınca öteki bir tencerede sıvı yağ ve unu kavuruyoruz kokusu çıkana kadar akabinde yavaşça soğanları ile birlikte tavuk suyunu ekliyoruz üzerine.
  4. Tavukları içine didikliyoruz ve akabinde mısırı ve rendelenmiş sarımsağı atıp kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Özlü bir çorba olacağı için suyu kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  6. Pişmeye yakın tuzu ve karabiberi dileğe nazaran eklenir ve altı kapatılır.
  7. Ben servis ederken kaselere birazcık kaşar peynir ekledim içinde eriyince çok yakıştı. Çok lezzetli bir çorba deneyeceklere afiyet olsun 🩷.

Mısırlı Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Pratik Ezogelin Çorbası
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Kaptandan Kahvaltılık Peynirli Patlıcan Burger
Alinazik
Süt Mısırlı Semizotlu Meze
Hdabla | © 2025 |