Fırında Sebzeli Kanat
Fırında Sebzeli Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk kanat
- 1 büyük havuç
- 1 büyük kabak
- 1 büyük doğranmış domates ya da 8 adet 4 modüle bölünmüş cherry domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biberiye (olmasa da olur, lakin varsa lezzetine lezzet katıyor)
- 1 çay kaşığı toz sarımsak ya da 1 diş rende sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç ve kabağı halka halka doğruyoruz.
- Tavuğu geniş bir kaseye ekleyip üzerine doğradığımız zerzevatları, baharatları ve zeytinyağını ekleyip sos her tarafa gelecek biçimde karıştırıyoruz.
- Borcama tavuklar üst üste gelmeyecek formda yayıyoruz.
- Üzerine ıslayıp buruşturduğumuz yağlı kağıdı yerleştiriyoruz.
- Fırını 180 derecede ısıtıyoruz ve tavuğumuzu 40 dk yağlı kağıt ile pişiriyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıdı çıkarıp üzeri kızarana pişiriyoruz.
- Toplam 1 saat 10 dkda benim yemeğim hazırdı. Şimdiden ellerinize sıhhat 🌸.
Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











