Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası

Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi haşlanmış buğday (yarma)
  • 1 küçük kase haslanmış yeşil mercimek (dondurucudan)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarıs
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme nane
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çorbamız için terbiyesini pürüzsüz olana kadar karıştırıp, 4 su bardağı ekleyip tencereye alalım.
  2. Çorba kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Kaynayınca 3 su bardağı su ekleyelim.
  4. Buğday ve mercimeği ni ek edelim 10 dakika kaynamaya bırakalım.
  5. Sos kabına, tereyağ ve zeytinyağı alalım,pul biber eği yaparak, tereyağı eriyip kokusu çıkınca naneyi ekleyelim.
  6. Bir kaç cins karıştırıp çorbanın üzerine dökelim.
  7. En son tuzunu karıştırıp çorbayı ocaktan alalım.
  8. Çorbanın birinci sıcağı geçene kadar, tencerenin kapağını açık tutalım.
  9. Buğday ve mercimis üzere çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun. 🌺🌺🌺.

Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabarcık
Atom Kurabiye (İncir Dolgulu)
Tahinli Ayva Tatlısı
Kuşkonmaz Yatağında Tava Somon
Kornişon Turşu
Elmalı Tart (Glutensiz)
Hdabla | © 2025 |