Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni)

Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yada tereyağ (iyice yumuşamış)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı çiğ bademi iri bir biçimde doğrayın, 1 su bardağı un ile doğranmış bademi tavaya koyup, kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  2. Bademli un soğuyunca hamur yoğurma kabına bademli un ve başka bütün materyalleri koyup, karıştırın güzelce yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamurdan bir modül alıp, elinizde rulo yapıp tezgaha serin ve üzerine bastırın 1 santim kalınlığında açın sonra bir çay bardağının ağzı ile yarım ay hali verin.
  4. Bütün hamuru birebir formda yarım ay biçiminde kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Evvelden yeterlice ısınmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  5. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın kurabiyeler soğuyunca bir tabağa pudra şekeri koyup, soğuyan kurabiyeleri pudra şekerine batırın.
  6. Pudra şekerine bulandıktan sonra kurabiyeleriniz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü
Hindistan Cevizli Bisküvi Tatlısı
Taze Kayısı Reçeli
Şambali Tatlısı (Tam Kıvamında)
Bol Malzemos Pizza Tarifi
Haşhaşlı Revani
Hdabla | © 2025 |