Kıymalı Makarna (Videolu)

Kıymalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Ayrıca:

  • 180 gram makarna
  • 150 gram yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • Kıyılmış maydanoz

Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı haşlamak için tencerenize 1,5 litre su koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı döküp haşlayın.
  2. Tavanızı ısıtın ve kıymayı zeytinyağında kavurun.
  3. Tereyağını ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip devam kavurun.
  4. Salçaları ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ve kekiği de ekleyip karıştırın. Makarnanın suyundan iki kepçe alıp kıymanıza ek edin ve karıştırın.
  5. Pişen makarnayı süzüp kıymaya ek edin. Güzelce karıştırın. Bir kepçe daha makarna suyu ekleyip karıştırın.
  6. Sarımsağı ezdikten sonra yoğurdun içine alın ve hafif tuzlayın. Maydanozu kıyın.
  7. Kıymalı makarnanızı servis tabaklarınıza alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ekleyip servis edin. Afiyet olsun!.

Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya Nefis Bir Tarif Aynı Tavada Domates Ve Patlıcan Lezzeti
Tavuk Döner (Dondurucu Tarifleri)
Çikolatalı Baton Pasta
Ayva Reçeli
Kuymak (Muhlama)
Katmer
Hdabla | © 2025 |