Kıymalı Makarna (Videolu)
Kıymalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram dana kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Ayrıca:
- 180 gram makarna
- 150 gram yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- Kıyılmış maydanoz
Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı haşlamak için tencerenize 1,5 litre su koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı döküp haşlayın.
- Tavanızı ısıtın ve kıymayı zeytinyağında kavurun.
- Tereyağını ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip devam kavurun.
- Salçaları ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ve kekiği de ekleyip karıştırın. Makarnanın suyundan iki kepçe alıp kıymanıza ek edin ve karıştırın.
- Pişen makarnayı süzüp kıymaya ek edin. Güzelce karıştırın. Bir kepçe daha makarna suyu ekleyip karıştırın.
- Sarımsağı ezdikten sonra yoğurdun içine alın ve hafif tuzlayın. Maydanozu kıyın.
- Kıymalı makarnanızı servis tabaklarınıza alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ekleyip servis edin. Afiyet olsun!.

Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














