Ayva Reçeli

Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 1,200 kilo ayva (temizledikten sonra tam 1 kilo gelmesi lazım )
- 1 kilo şeker
- 5/10 ayva çekirdeği
- 3/5 damla limon suyu
- 1 su bardağı su
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvaları güzelce yıkayalım ,kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım çekirdeklerini de ekleyelim renk vermesini sağlayacaktır .
- Sonra tam 1 kilo doğranmış ayvanın üstüne 1 kilo şekeri ilave edelim ve sulanmasını bekleyelim (2/3 saat yahut bir gece beklerse daha âlâ olur)
- Kısık ateşte 1 saat pişirelim üstünde köpükler oluşursa bir kaşık yardımıyla alalım.
- 3/5 damla limon suyu ekleyelim şekerlenmesini önler sonra bir çatalla ayva modülleri yumuşamış mı diye denetim edelim şayet yumuşamış ise reçelimiz tamamdır afiyet olsun 😋😋😋.
Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



