Ayva Reçeli

Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,200 kilo ayva (temizledikten sonra tam 1 kilo gelmesi lazım )
  • 1 kilo şeker
  • 5/10 ayva çekirdeği
  • 3/5 damla limon suyu
  • 1 su bardağı su

Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ayvaları güzelce yıkayalım ,kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım çekirdeklerini de ekleyelim renk vermesini sağlayacaktır .
  2. Sonra tam 1 kilo doğranmış ayvanın üstüne 1 kilo şekeri ilave edelim ve sulanmasını bekleyelim (2/3 saat yahut bir gece beklerse daha âlâ olur)
  3. Kısık ateşte 1 saat pişirelim üstünde köpükler oluşursa bir kaşık yardımıyla alalım.
  4. 3/5 damla limon suyu ekleyelim şekerlenmesini önler sonra bir çatalla ayva modülleri yumuşamış mı diye denetim edelim şayet yumuşamış ise reçelimiz tamamdır afiyet olsun 😋😋😋.

Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Helvası
Konya Usulü Höşmerim
Kolay Cupcake
Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek
Portakallı Fındıklı Kek
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |