Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Muhteşem Bir Lezzet)

Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Süper Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu (7 gram)
  • 2,5-3 su bardağına yakın un (kontrolümü unun kalitesine ve markasına nazaran değişebilir)

Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Mükemmel Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine oda ısısındaki margarini sıvı yağını, pudra şekerini, sirke, tuz, kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurunuz üzerine unu denetimli form ek ediniz ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz.
  2. Ceviz büyüklüğünde avcunuzun içinde yuvarlayınız sonra pekmezi ve suyu karıştırınız.
  3. Önce pekmezli suya sonra susama batırınız ve avcunuzda tekrar yuvarlayınız ki susamlar hamura güzelce yapışsın yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine güzelce diziniz.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35 -40 dakika altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.

Not:Pişirme müddeti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler içine ınstagram sayfama beklerim.

Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Mükemmel Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saksı Tatlısı
Kandil Simidi (25adet)
Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli)
Güveçte Mantar
El Açması Patatesli Börek
Domatesli Pilav
Hdabla | © 2025 |