Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Muhteşem Bir Lezzet)
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Süper Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu (7 gram)
- 2,5-3 su bardağına yakın un (kontrolümü unun kalitesine ve markasına nazaran değişebilir)
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Mükemmel Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine oda ısısındaki margarini sıvı yağını, pudra şekerini, sirke, tuz, kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurunuz üzerine unu denetimli form ek ediniz ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz.
- Ceviz büyüklüğünde avcunuzun içinde yuvarlayınız sonra pekmezi ve suyu karıştırınız.
- Önce pekmezli suya sonra susama batırınız ve avcunuzda tekrar yuvarlayınız ki susamlar hamura güzelce yapışsın yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine güzelce diziniz.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35 -40 dakika altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
Not:Pişirme müddeti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler içine ınstagram sayfama beklerim.
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan Mükemmel Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















