Yaş Pasta

Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 4 fincan un
  • 1 fincan ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 600 gram krema
  • 300 gram maskarpone
  • 4-5 kaşık pudra şekeri

Çikolata kreması için;

  • 100 ml krema
  • 100 gram çikolata

Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım krema kıvamına geldiğinde suyu ek edelim kuru materyalleri eleyerek içine dökelim.
  2. Spatula yardımıyla karıştıralım 28 cm kelepçeli bir kalıba fırın kağıdı serdikten sonra harcımızı döküyoruz ve 175 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
  3. Soğuduğunda üç eşit kesime keserek kremamızın yapılışına geçiyoruz.
  4. Süzme yoğurt,krema,mascarponeyi karıştırma kabına alıp güzelce çırpıyoruz koyu bir krema elde ediyoruz daha sonra pudra şekerini döküyoruz karıştırıyoruz.
  5. Pastamızın alt tabanını alıp servis tabağına yerleştiriyoruz ve tıpkı vakitte kelepçemizi de kullanıyoruz bir gece kremalı bir halde dolapta beklemesi gerekiyor.
  6. Keklerimizi kaşık yardımıyla ılık sütle ıslatıyoruz.
  7. Keklerimizin ortasına kâfi ölçüde krema koyarak kek bitene kadar bu süreci uygulayacağız.
  8. En üst bölümünede kremayı spatula ile düzelttikten sonra çikolatayı kremamızda ısıtarak eritiyoruz ve daima karıştırıyoruz.
  9. Soğuduğunda kaşık ile pastamızın kenarlarına döküyoruz.
  10. Pastamızın üstünü dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krem Şantili Mozaik Pasta
Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook)
Bol Soslu Mozaik Pasta
Portakallı Kurabiye
İki Renkli Pasta
Tavada Anne Köftesi Ve Patates
Hdabla | © 2025 |