Zeytinyağlı Taze Bezelye
Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı ayıklanmış bezelye
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 orta uzunluk domates
- Yarım limon suyu
- 2 adet kesme şeker
- 600 ml sıcak su
- Tuz
Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
- Küçük küçük doğranmış havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Ardından biber, domates, patates ve bezelyeleri ek edin. Bir kaç çeşit zerzevatları karıştırarak kavurun.
- Sebzeler yumuşayınca sıcak su, şeker, tuz ve limon suyunu ek edin.
- Kısığa yakın ateşte sebzeler yumuşayıp, hafif sulu kalacak biçimde pişirin.
- Ilıdıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirip, servis edebilirsiniz.
Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













