Dereotlu Mayasız Poğaça

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 660 gram un (6 su bardağı)
  • 100 ml ayçiçek yağı (1 çay bardağı)
  • 160 gram yoğurt (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 30 gram toz şeker (1 yemek kaşığı tepeleme)
  • 16 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı yahut (margarinle yaptım )
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 adet havuç
  • 1 bağ dereotu

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine margarin, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker, tuz koyup biraz yoğurun en son unu ve kabartma tozunu ekleyip, yoğurun.
  2. Hamurdan bir kesim alıp dereotunu güzelce yoğurun daha sonra hamura koyup havucuda ek edin, güzelce yoğurun.
  3. 20 eşit modüle bölün, bezeler haline getirin, 5 dk dinlendirin ve istediğiniz formu vererek içlerine isteğe nazaran kaşar yahut peynir ekleyin.
  4. Tepsiye pişirme kağıdını koyarak poğaçaları dizin 15 dk dinlendirin üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin.
  5. Isıtılmış 180-190 derecede fırında fanlı yahut fansız alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Türlü Yemeği
Kolay Muhallebi
Dibedip (Mardin Usulü)
Kalıpta Sade Kek
Lazanya Tarifim
Fırında Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |