Kolay Muhallebi

Kolay Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt

Kolay Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 litre sütü uygun bir tencereye dökelim.
  2. Üzerine şekeri unu, nişastayı ek edelim.
  3. Ocakta üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırıp pişirelim.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatıp tencereyi ocaktan alalım.
  5. Sıcak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ekleyeyim 5 dk mikserle çırpalım (dilerseniz çırpıcıyla da çırpabilirsiniz ).
  6. Hazır olan muhallebiyi kaseleri koyalım.
  7. Ardından oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim oda sıcaklığa geldiğinde buzdolabına koyup 2 saat bekleyelim.
  8. 2 saat soğuyan muhallebiyi dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kolay Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pideli Köfte
Narlı Mor Lahana Salatası
Yulaflı Cookies
Balkabaklı Latte
Kalpli Kurabiye (Videolu)
Hindistan Cevizli Islak Kek
Hdabla | © 2025 |