Kolay Muhallebi

Kolay Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı un
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
Kolay Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 litre sütü uygun bir tencereye dökelim.
- Üzerine şekeri unu, nişastayı ek edelim.
- Ocakta üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırıp pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatıp tencereyi ocaktan alalım.
- Sıcak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ekleyeyim 5 dk mikserle çırpalım (dilerseniz çırpıcıyla da çırpabilirsiniz ).
- Hazır olan muhallebiyi kaseleri koyalım.
- Ardından oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim oda sıcaklığa geldiğinde buzdolabına koyup 2 saat bekleyelim.
- 2 saat soğuyan muhallebiyi dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kolay Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
