Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek)

Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek) Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 250 g marzipanrohmasse (badem ezmesi: sert olması gerekiyor ekmeğe sürülen yumuşak ezmelerden değil)
  • 50 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı badem yağı
  • 200 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 150 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 4 yumurta (m büyüklüğünde)
  • 220 gr un (type 405)
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • 150 gram bitter çikolata
  • 50 gr sütlü çikolata
  • Portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Kek kalıbı için;

  • Biraz yumuşamış tereyağı (opsiyonel)

Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye (fanlı fırın: 160 derece) evvelden ısıtın.
  2. Marzipanı rende yardımıyla iri iri rendeleyin. ♡süt ve badem yağı ile birlikte bir karıştırma kabına alın ve el mikserinin çırpma aparatını kullanarak pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  3. 25×12 cm ebatlarındaki bir kek kalıbını yağlayın.
  4. Yumuşak tereyağını şeker ve tuzla kabarana ve beyazlaşana kadar çırpın. ♡yumurtaları azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. Unu kabartma tozuyla karıştırıp marzipan karışımıyla dönüşümlü olarak hamura ekleyin.
  6. Hamuru kalıba döküp, üzerini düzeltin. ♡Önceden ısıtılmış fırının alt-üst ayarlı kısmında yaklaşık 55 dakika pişirin. (bu esnada denetimli olun)
  7. Pişirme müddeti sonunda, kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla denetim edin: kürdana yapışan hamur kalmamış olmalı. Piştiyse fırından çıkarın.
  8. Kek biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  9. Servis tabağına aldığınız kekinizi 2 saat dinlenmeye ve soğumaya bırakın.
  10. Üzeri için; her iki çikolatayı da iri iri doğrayıp farklı başka kaselerin içinde benmari tarzı eritin.
  11. Bitter çikolatayı kekin her yerine dökün ve kısa bir mühlet donmasını bekleyin.
  12. Donmadan evvel sütlü çikolatayı tatlı kaşığı yardımıyla ince uzun şeritler halinde keke dökün.
  13. Bir kürdan yardımıyla çizikler atın ve ebru desenli motifler oluşturun.
  14. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin ve çikolatayı donmaya bırakın.
  15. Marzipan kek yaklaşık olarak 14 dilime paylaştırılabilir. ♡Afiyet olsun♡.

Not:Marzipan kek, hava almayacak halde paketlendiğinde 3 gün sonra bile hala muhteşem nemli kalıyor. Çikolata sosu kullanmadan, keki dilimleyerek dondurup, istediğiniz vakit çözdürebilirsiniz.

Marzipan Kek (Marzipan Kuchen-Badem Ezmeli Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Köfteli Sebze (Videolu)
Et Kavurma Tarifi
Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka
Kakaolu Muhallebi
Tuzsuz Nafiye
Limonlu Ve Bademli Kek – Limon Sosu, Yaban Mersini Ve Nane İle Süslenmiş
Hdabla | © 2025 |