Tahinli Kek

Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gram eritilip ılık halde tereyağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın(tercihen)

Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker uygun bir kapta 1-2 dk tel çırpıcı yahut kaşık ile çırpılır.
  2. Tahin sıvı yağ ve tereyağ eklenir bu süreçte yavaş yavaş karıştırılmaya devam edilir.
  3. Yoğurt ve süt ek edilir.
  4. Vanilya ve tarçınla birlikte tekrar karıştırılır.
  5. Bir bardak un ve kabartma tozu eklenir.
  6. Kalan un da karıştırılarak kek harcı elde edilir.
  7. Tereyağ yahut margarin ile yağlanıp üzerine susam serpilen kalıba dökülür.
  8. Çok hafif tezgâha vurularak evvelce ısıtılmış 165° fırında 45 dk pişirilir.
  9. Pişirme mühleti fırına nazaran değişebilir. Birinci 30 dk dan sonra denetim edilebilir. Öncesinde fırın açılmamalı.

Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Rulo Patlıcan
Ailemle Hafta Sonu Kahvaltımız
Şipşak Pudingli Dondurmalı Rulo Pasta
Yalancı Etimek Tatlısı
Islak Kek
Pizza Hamuru (Videolu)
Hdabla | © 2025 |